Algemene informatie:

Onze Probusclub is opgericht in 2007. Het is een club voor vrouwen en mannen, die hun professionele loopbaan min of meer hebben beëindigd. De leden hebben allen een maatschappelijk verantwoordelijke functie bekleed. Het aantal clubleden varieert tussen de 30 en 35 in de leeftijdscategorie van 60+. De meesten zijn woonachtig in de regio van de Berkelvallei.

Het doel van de club is het bevorderen van saamhorigheid en vriendschap tussen de leden die ieder vanuit een persoonlijke, intellectuele en maatschappelijke achtergrond waarde hechten aan het elkaar regelmatig ontmoeten, waarbij onderlinge hulpvaardigheid, verbreding van kennis en interesse, verruiming van inzicht en ontspanning de bindende elementen vormen.

Probus is een acroniem voor “PROfessional and BUSiness”. Engelstaligen associëren deze naam met probity, welk woord teruggaat op het Latijnse woord probus dat met oprecht en deugdzaam vertaald kan worden. Probusclub Berkelvallei is aangesloten bij de Stichting Probus Nederland. Verspreid over het land zijn er ruim 400 heren-, dames- of gemengde clubs.

Het privacybeleid voldoet aan de AVG.

Probus Berkelvallei is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 72077239.

 

 

Bijeenkomsten:

Probusclub Berkelvallei houdt haar bijeenkomsten elke 1e en 3e donderdag van de maand in “Landhotel De Hoofdige Boer” te Almen.

De leden komen samen om ca. 10.00 uur en vanaf 10.45 uur wordt er een lezing of een presentatie gegeven.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een eenvoudige lunch, die rond 13.30 uur eindigt.

 

Lezingen, excursies:

Enkele keren per jaar wordt een excursie of een feestelijke bijeenkomst met partners georganiseerd.